czwartek, 4 maja 2017

Szybki obiad

Czas pomyśleć o obiedzie.
Na przystawkę pecorino z konfiturą z czerwonej cebuli. 
Najlepsza jest ta z Certaldo !







6 komentarzy:

  1. Pewnie wszystko świetnie smakuje; muszę zrobić sobie w tym roku konfiturę z cebuli;
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak Joasiu, przede wszystkim dlatego, że produkty są świeże! Sery owcze z mleka, które nareszcie można podbierać od mam, bo jagniątka są już spore...chrupiące szparagi, jajka jeszcze z resztkami
      piór na skorupce... takie babcine przysmaki, pyszności !!!! Zawsze sobie obiecuję, że od czasu wrzucę jakiś przepis, ale brakuje mi tego "od czasu do czasu" ;))) Uściski

      Usuń
  2. o nie !!!!!!!!!!!! pecorino z Pienzy i do tego dżem cebulowy z Certaldo ... idę stąd !

    OdpowiedzUsuń
  3. hej ja prosta blondynka jestem i proszę dokładniej gdzie ten przepis? - wygada pysznie ale nie wiem jak to połączyć ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hmm, nie podałam przepisu tylko składniki i nie dziwię się, że masz problem :))) Tym razem kolor włosów nie może być wymówką ;) Tego dnia, z tych własnie składników, zrobiłam frittatę czyli omlet z dodatkiem podduszonych szparagów i drugi z karczochów potraktowanych podobnie. A ser pecorino z konfiturą z czerwonej cebuli potraktowałam jako przystawkę. Skupiłam się bardziej na obrazach. Pomyślę jednak o przepisach, bo już uzbierało się kilka osób, które mnie o to proszą. W sobotę zaczynam kolejne warsztaty kulinarne i na pewno coś ciekawego podpatrzę. Pozdrawiam, Też Blondynka ;)))

      Usuń